Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Topgal 2020 přináší motivy, které se líbí hlavně dětem!

Topgal 2020 přináší motivy, které se líbí hlavně dětem!

Tipy pro rodiče školáků 27. 2. 2020 2 minuty
Kateřina Hrubešová
Český výrobce Topgal se na trhu těší velké popularitě a každý rok přináší nové modely, které jsou něčím výjimečné a jedinečné. Funkčnost a praktičnost batohů školních i studentských je vždy na prvním místě. Polstrovaný zádový systém s hliníkovou výztuhou proto používají i u studentských batohů. Jejich největší výhodou je komfort a pohodlí při nošení. Jaká je kolekce Topgal 2020? Nabízí nápaditý design a mnoho nových prvků.

Topgal 2020 přináší motivy, které se líbí hlavně dětem!

Co je nového v kolekci 2020?

Školní batohy pro 1. stupeň

"Do kolekce školncíh batohů 2020 jsme zařadili motivy, které se líbí hlavně dětem a zároveň jsou neokoukané a odlišné od ostatních značek. Pro ty nejmenší školáky každý rok zařazujeme do výroby batohy s výraznými motivy. ", říká Hana Dvorská ze společnosti Topgal. Dívky se mohou těšit na oblíbený motiv jednorožce, motýlů či páva, nejoblíbenější chlapecké motivy jsou stále fotbalový míč, motorky či stíhačky. U batohu s motorkami ENDY 20013 mohou kluci využít vyměnitelných obrázků v okénku přední kapsy tak, že každý den mohou chodit do školy s jiným obrázkem. 

Školní batohy Topgal 2020 pro 1. stupeň

Z našich zkušeností víme, že každá dívka ráda nosí přívěsky a různé doplňky. Velmi nás těší, že v nové kolekci využívá značka Topgal více ozdobných prvků - výšivky, glitry, umělé diamanty, metalický tisk, blikačky a samozřejmostí jsou i různé druhy ozdobných přívěsků. Už se nemusíte obávat, že budete muset kupovat navíc přívěsek. 

V kolekci školních batohů pro 1. stupeň nechybí ani batohy se střídmějším designem. Jsou vyrobeny z vláken nylonu, která jsou velmi jemná, ale zároveň pružná a pevná. "Tento materiál umožňuje jinou, přesnější technologii tisku než u polyesteru. Sítotisk je ale omezený množstvím použitých barev, proto pečlivě vybíráme motivy, které touto technologií vyniknou.", říká Hana Dvorská. 

Jednoduchý a čistý design nabízí modely CODA 20009 a CODA20020. Kombinace dvou barev nylonů s jednoduchým potiskem navrženým streetartovým umělcem a grafikem Tomem Junkerem AKA Pauser. U batohu NIKI 20011, který je také z nylonu, jsme využili metody stříbrného metalického tisku.

Studentské batohy

Barevně a ve vzorech je nová kolekce odvážnější než v přechozích letech, ale stále odráží současný trend. "Inspirujeme se jak v současných fashion trendech, tak i v grafickém designu.", říká Hana Dvorská. Použité barevné kombinace na doplňcích a komponentech - zipech, popruzích a polstrování zádové části - spolu perfektně fungují. 

Pro rok 2020 jsou stále velmi populární motivy tropických rostlin a potisky zvířecích srstí a kůží. Tyto motivy se více hodí pro dívky, ale lze je najít i na klučičím batohu YUMI 20037, který je v trendy odstínech  zelené khaki. Batoh SURI 20035 určený klukům, je jedním z nejvýraznějších batohů kolekce. Odlišuje se pestrou barevností i originálním motivem. Tento design je opět od graffiti umělce Pausera.

Nové prvky v kolekci 2020

Konstrukční změny

  • Střihy batohů pro mladší školáky - BEBE, ENDY, COCO a ELLY zůstaly velikostně stejné jako v předešlých kolekcích.
  • Střihy batohů pro starší školáky - KIMI, MIRA , ALLY a LYNN jsou na výšku větší cca o 20 mm při zachování všech proporcí.
  • Střihy batohů NIKI a CODA jsou zvýšeny dokonce o 40 mm, přičemž u modelu CODA je hloubka zadní komory zvýšena o 15 mm a u modelu NIKI jsme změnili poměr hloubky zadní a přední komory. Nyní je zadní komora ta hlubší a přední malinko užší. Z hlediska správného držení těla, by děti měly nosit těžší učebnice a pomůcky co nejblíže zádům, i proto jsme zadní komoru zvětšili.


Nové prvky v kolekci batohů Topgal 2020

Boční kapsa

  • Model ENDY má nejnovější typ boční kapsy na láhev. Původní kapsa byla pro prvňáčky nepraktická, nová kapsa je kapsa vyrobena z polyesteru jako zbytek batohu a síťka je ukrytá uvnitř tak, aby nerušila jednotný vzhled batohu. Horní okraj kapsy je opatřen lemem se širokou pruženkou, která usnadňuje manipulaci.
  • Model NIKI má nyní stejnou kapsu jako batoh ELLY. Kapsu je odolnější a nelze ji prodřít hranou láhve.
  • Model ALLY, který je o 20mm vyšší, má zvětšenou horní kapsu. Díky větší velikosti je v ní možné nosit penál.

Polstrování zad a konstrukce ramenních popruhů

  • Ve spolupráci s fyzioterapeutem je u studentských batohů používán pouze jeden typ zádového polstrování. Tento typ lépe odpovídá potřebám studentů a splňuje požadavky konstrukce podporující správné držení těla.
  • U všech studentských modelů byla upravena vzdálenost mezi ramenními popruhy a sklon jejich šití na základě zpětné vazby zákazníků. 

Zdroj: ve spolupráci s Topgal.cz

Internetový obchod
Sdílet
Kateřina Hrubešová Kateřina se stará o Facebookovou stránku Agátina světa, je také autorkou mnoha článků na Agátině blogu. Zkoumá vlastnosti našich hraček do nejmenšího detailu. O své poznatky se dělí v pravidelných článcích, které jsou součástí našich newsletterů.