Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Tip na letní zdravou svačinu: Domácí zmrzlina

Tip na letní zdravou svačinu: Domácí zmrzlina

Tvoříme s Agátou 29. 8. 2024
Tereza Kotilová
Prázdninám sice máváme, ale s letními teplotami se zdaleka neloučíme, ty nás budou ještě nějakou dobu doprovázet. Co takhle se v těchto parných dnech pořádně osvěžit? Pojďte si s Agátou a Matějem vyrobit osvěžující domácí zmrzlinu, která je nejen výtečnou, ale i zdravou svačinkou.
Tip na letní zdravou svačinu: Domácí zmrzlina

 

SCUK: Kvalitní, čerstvé a lokální suroviny

Agáta má ráda jahody, Matěj miluje banány. Jakou zmrzlinu si tedy asi společně připravili? Jasně že jahodovo-banánovou domácí zmrzlinu. A jelikož oba vědí, že každá svačinka by měla být nejen dobrá, ale výživově bohatá, přidali do ní ještě tvaroh, který obsahuje bílkoviny, a tak domácí nanuk i více zasytí jejich bříška a doplní více síly.  Ovoce i tvaroh si pořídili tam, kde mají jistotu kvality, čerstvosti a lokálního zdroje – na SCUKu. 

Zdravá zmrzlina na svačinu
 

Jak na domácí zmrzlinu?

Jdeme na to! Připravte si formy na zmrzlinu, do kterých budeme tvarohovo-ovocnou směs plnit. Pokud nemáte žádné zmrzlinové formičky, postačí vám krabička s víčkem.

Tip na letní zdravou svačinu: Domácí zmrzlina
 

Co budeme potřebovat?

  • jahody
  • banán
  • tvaroh

Jak budeme postupovat?

  1. Jahody omyjeme. Banán oloupeme a taktéž opláchneme.
  2. Ovoce společně s tvarohem rozmixujeme ve stolním mixéru.
  3. Naplníme zmrzlinové formičky.
  4. Vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout do druhého dne.
  5. Vyndaváme z mrazáku, lížeme a užíváme si osvěžující, chutnou a zdravou svačinku.
Tip na letní zdravou svačinu: Domácí zmrzlina
Tip na letní zdravou svačinu: Domácí zmrzlina  Tip na letní zdravou svačinu: Domácí zmrzlina

Vyrážíte na výlet? Inspirujte se našimi deseti hravými a zdravými svačinovými tipy na cesty a nezapomeňte se vybavit praktickými svačinovými krabičkami, které vaši svačinu udrží v bezpečí.



Tak co? Vyzkoušíte si společně s dětmi vyrobit domácí tvarohovo-ovocnou zmrzlinu? Pochlubte se nám vašimi výsledky v naší facebookové skupině Agátina hravá poradna a inspirujte ostatní ke zdravému a chutnému svačení.
 
Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.