Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog ŠKOLA VOLÁ! Co bude váš školák potřebovat?

ŠKOLA VOLÁ! Co bude váš školák potřebovat?

Tipy pro rodiče školáků 7. 8. 2019 3 minuty
Kateřina Hrubešová
Letní prázdniny se pomalu chýlí ke konci a děti čeká již za pár dní návrat do školních lavic. Probíhají u vás doma právě velké předškolní přípravy? Penál, obaly, tužky, pastelky, sešity, pravítko, učebnice, přezůvky a samozřejmě ta nejhezčí aktovka! Příprava dětí do školních lavic není vůbec jednoduchá věc. Jaké školní pomůcky a nezbytnosti bude školák potřebovat, vám poradí naše Kristýna.

Aktovka nebo batoh

Základ pro školáky je školní taška. Jak vybrat tu správnou školní tašku, jste se mohli dozvědět z předchozího článku. Školní taška by se měla dítěti perfektně sedět na zádech. Doporučujeme tašku vyzkoušet. V našich prodejnách můžete zkoušet prověřené české i světové značky aktovek, batohů a studentských batohů. S výběrem vám poradí ochotně vyškolený personál.

Cena od: 999 Kč

Penál a psací potřeby

Neodmyslitelným doplňkem školních aktovek a batohů jsou penály. Vyrábějí se často ve stejném designu, jako jsou právě školní tašky. Jejich nabídka je velmi široká, jsou vyrobeny z pevného materiálu a kvalitních zipů. Při výběru kromě atraktivního stylového designu hraje důležitou roli funkčnost. Volte takový penál, do kterého se vejde vše, co ve škole dítě nezbytně potřebuje. „Ze svých zkušeností doporučuji penál koupit bez výbavy a následně ho dovybavit kvalitními psacími potřebami, jako jsou psací pera, která se nerozmazávají, nelámavé pastelky, které nebude potřeba každý večer ořezávat apod.“, říká Kristýna. Mezi základní výbavu penálu patří ergonomicky tvarované pero, pastelky, měkké tužky, ořezávátko, guma a pravítko.

Cena od: 229 Kč

Výtvarné potřeby

Na výtvarnou výchovu budete potřebovat kvalitní pomůcky. Vybírejte pastelky, které mají trojhranné tělo pro lepší uchopení, kreslí sytými barvami a jejich tuha se při neopatrném zacházení neláme tak snadno. Kvalitní fixa má odolný hrot, jasné barvy a především dlouhou životnost. Pořiďte dětem speciální kufřík, který obsahuje pastelky, voskovky, fixy, gelové pastelky, tužky a vodové barvy se štětci.

Cena od: 95 Kč

Školní doplněk

Děti se ve škole musí přezouvat při příchodu a na tělocvik. Vhodným doplňkem do školní výbavy je prodyšný pytlík na přezůvky a také kapsář. Usnadní dětem skladování věcí, které musí nosit do školy. A navíc se naučí smyslu pro pořádek.

Cena: od 129 Kč

Svačinová přestávka

Děti budou do školy nosit svačinu. Určitě nechceme, aby končila rozmačkaná na dně školní tašky. Proto je důležité děti vybavit stylovým svačinovým boxem a lahví na pití. Plastová krabička sice zabere více místa, ale svačina v ní lépe drží tvar a přežije nějaký ten hod batohem. Pořiďte dětem také kvalitní láhev na pití. „Poslední dobou je velkým hitem zdravá lahev. Je vyrobena z ekologicky šetrného materiálu, který zabraňuje šíření plísní a různých nepříjemných pachů. Svoji velikostí se vejde do většiny kapes batohů.“, říká Kristýna.

Cena od: 209 Kč

 

Hledáte univerzální láhev vhodnou do školy i na výšlap do přírody?Skvělou volbou je ocelová láhev Klean Kanteen®. Láhve ocení především milovníci přírody, jsou bezpečnou a ekologickou alternativou k plastovým a hliníkovým lahvím. Láhve s objemem 355ml a 592ml jsou lehké a působí elegantním dojmem. V Agátině světě můžete vybírat z různých designů. Všechny láhve disponují konstrukcí s dvojitou stěnou, která udrží nápoj pěkně studený nebo horký podle potřeby.

Cena od: 550 Kč

Bezpečnost dětí

Bezpečnost na prvním místě! Ochraňte děti na cestách do školy a pořiďte jim reflexní samolepky. Sady moderních a zábavných reflexních doplňků se jim budou líbit a budou je rády nosit.

Cena od: 135 Kč

Internetový obchod
Sdílet
Kateřina Hrubešová Kateřina se stará o Facebookovou stránku Agátina světa, je také autorkou mnoha článků na Agátině blogu. Zkoumá vlastnosti našich hraček do nejmenšího detailu. O své poznatky se dělí v pravidelných článcích, které jsou součástí našich newsletterů.