Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Jak nadchnout malé děti pro oblékání?

Jak nadchnout malé děti pro oblékání?

Agáta TV 20. 9. 2023 5 minut
Tereza Kotilová
Chladnější dny se s příchodem září neodvratně blíží a s ním i složitější oblékání a rozčilování se u každého nezvládnutého zipu. A co teprve tkaničky nebo různé cvočky, ty taky dokážou pěkně potrápit nejednoho prcka. Proto jsme pro vás natočili v rámci Agáta TV video, kde vám ukážeme, jak i ty nejmenší děti nadchnout pro oblékání a dáme vám tipy na oblékací hračky, které v tom mohou pomoci.
 

Oblékněte si svá zvířátka

Žirafa Zia z dílny Lilliputiens má zimní kabátek na zip i přezku. Pod ním navíc ukrývá kapsičku na knoflík. I ty nejmenší prstíky si na ní tak mohou procvičit jemnou motoriku

Skvělý trénink v oblékání různých druhů kabátků poskytnou Zvířátka v kabátcích - učíme se oblékat. Zvířátka jsou dřevěná a každé z nich má kabátek s jiným zapínáním. Díky této hře se děti naučí používat své neohrabané prstíky a manipulovat malými předměty a zároveň zábavným způsobem rozvíjejí své motorické dovednosti.

Oblékací panenky

Kdo by neznal papírové oblékací panenky. Vystřihnete si panenku s oblečky a podle počasí či nálady ji oblékáte. V Agátině světě kromě této papírové klasiky najdete i magnetické verze od Janodu – Oblékání dívky a Oblékání chlapci, a také prošívací verzi od HABA Oblékni mě!, které jsou oproti své papírové alternativě nezničitelné a můžete je používat stále dokola. Tak co vyberete?


👇 Omrkněte další inspiraci na Agáta TV 👇

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.