Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Doplňkový obrázek ke gelovým pastelům zn. Djeco

Doplňkový obrázek ke gelovým pastelům zn. Djeco

Stáhněte si zdarma 27. 6. 2014 1 minuta
Kristýna Křížová
Ze zakoupených výtvarných sad Djeco obsahujících gelové pastely vám jistě tyto barvičky zbyly téměř celé. Často jste se nás ptali, zda nejsou k dispozici další obrázky. Nebyly, ale my jsme to vyřešili :-) Naše šikovná kolegyně vytvořila šablonu krásného obrázku s mořskou tématikou. Stáhněte si jej, vytiskněte dětem pozadí a jednotlivé prvky a pusťte se do tvoření! (Návod na tento obrázek je samozřejmě určený i vám, kteří jste dětem pořídili samostatnou sadu gelových pastelů nebo celý Výtvarný kufřík Djeco, který pastely také obsahuje.)
Postup při tvorbě obrázku (ke stažení zde) je jednoduchý a kromě gelových pastelů si vystačíte s běžnými výtvarnými potřebami, které máte doma. Na čtvrtku si vytisknete modrý obrázek, který slouží jako podklad. Na klasický kancelářský papír si vytisknete ostatní obrázky. Vybarvíte je gelovými pastely, krok za krokem, podle našeho návodu.

Gelové pastely Djeco

Gelovými pastelkami můžete kreslit přes sebe. Barvy se tak promíchají a změní. Také můžete vrchní barvu odškrábnout pomocí špachtle či špejle. Na odškráblém místě se vám objeví spodní barevná vrstva a obrázek tak bude plastičtější a zajímavější.

Ukázky, jak vypadá náš návod:

Gelové pastelky Djeco šablony obrázky Djeco Návod obrázky Djeco

Každý vybarvený obrázek (dílek) nakonec vystříhnete a nalepíte na podklad, takže vám vznikne krásná koláž.

Celý postup vč. doporučených barev najdete v našem návodu se šablonou zde.

Agátin tip: Vytvořte si své vlastní koláže
Nechte se inspirovat technikami míchámí barev a jejich vyškrabáváním a vytvořte si své vlastní koláže. Stačí nakreslit dětem jednotlivé tvary zvířat, postav, staveb..., které děti s využitím míchání a proškrabávání barev vybarví. Pak je vystřihnete a nalepíte na podklad (barevný papír, bílý papír s pozadím nakresleným vodovkami apod.)
Internetový obchod
Sdílet
Kristýna Křížová Kristýna je zakladatelka a duše Agátina světa, kterému dává směr. Spolu se svou sestrou Lucií zkoumají české i zahraniční značky, aby do Agátina světa zařadily ty nejlepší hry a hračky. Protože jen hry, hračky, knížky a stavebnice, které vynikají přínosem pro děti, kvalitou zpracování, bezpečností i designem mohou patřit do Agátina světa. A takový je pak svět, který pro nás tvoří.