Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Dobrá hračka 2019 již zná své vítěze

Dobrá hračka 2019 již zná své vítěze

Tipy pro výběr her a hraček 2. 5. 2019 1 minuta
Kateřina Hrubešová
Ročník soutěže Dobrá hračka 2019 je za námi a již zná své vítěze. O vítězství rozhodl rekordní počet hlasujících - celkem 1819! Pro Agátin svět je počet hlasujících odměnou a skvělou zpětnou vazbou o tom, jaké hračky pro vás vybíráme. Ukazujete nám, že vám není lhostejné, jaké hračky provází vaše děti tím nejkrásnějším obdobím lidského života.


 

1. Hračky pro kojence a batolata: Janod - Aktivní kostka s motorickým labyrintem

Značku Janod není potřeba představovat, zná ji totiž každý! Francouzský výrobce se specializuje na výrobu vysoce kvalitních hraček s sobitým designem. Aktivní kostka s motorickým labyrintem se stala vítězem této kategorie a svou výhrou nás vůbec nepřekvapila. Hračka nabízí rozmanitou zábavu nejen na všech čtyřech stěnách, ale i na horním víku. Děti plní různé úkoly, např. otáčí ozubenými koly, vkládají rybky a kvítí do jezírka, posouvají ovocem na straně se stromem a další. Všechny tyto úkoly pomáhají dětem objevovat svět a učit se hrou!

2. Hračky pro děti od 2 let: Janod - Dřevěná skládačka - tvary a barvy

Vítězem této kategorie je opět hračka z dílny francouzkých designérů Janod, tentokrát oblíbená dřevěná skládačka - tvary a barvy. Janod vyrábí dřevěné hračky se záměrem nejen potěšit oko, ale také děti něco naučit a rozvíjet jejich dovednosti. Dřevěná skládačka je vyrobena z kvalitního dřeva a zdravotně nezávadných a odolných barev. Hračka má pestré barvy, je tvořena z 6 oboustranných podložek s veselými motivy a 29 kusů různých geometrických tvarů, ze kterých si dítě vybírá správný tvar a vytváří obrázek na podložce. S pomocí této hračky se děti učí poznávat nejen tvary a barvy, ale rozvíjí se i jemná motorika a soustředěnost.

3. Hračky pro děti od 3 let: Vilac - dřevěná hra Hmatej a najdi

Mezi hračkami pro děti od 3 let zvítězila hra Hmatej a najdi od značky Vilac. Velmi nás těší, že výhercem se stala zábavná hra. Hraní her je velmi důležité - děti se rozvíjejí jak intelektuálně, tak duševně. Během hry si děti osvojují různé dovednosti, učí se pracovat s emocemi, učí se trpělivosti, vzájemné spolupráci a především se učí strategickému uvažování. V čem spočívá princip hry? Malé děti postupně hmatají prsty v pytlíku či tubě a mají za úkol popsat svými slovy na základě hmatu, jaký předmět nahmataly. Starší děti mohou hrát hru ve formě lota nebo binga. Jděte příkladem a hrajte společně!


Zdroj: http://howiplaywithmymome.fr/

4. Hračky pro předškoláky: Woody - Svět v obrázcích, 2 v 1, Hraj si a uč se

Předškoláky fascinuje svět! Nejvíce hlasujících oslovilo naučné puzzle a společenská hra v jednom Svět v obrázcích od značky Woody. Magnetická mapa může sloužit jako krásná dekorace do pokojíčku. Můžete dětem také položit základní desku na zem a učit je poznávat svět hravou formou - pomocí skládání puzzle. Světadíly jsou barevně rozlišené a děti skládají postupně dílky představující jednotlivé státy či území. Není to tak jednoduché, jak se zdá. Předškoláci potřebují pomocnou ruku rodiče, šikovní školáci to zvládnou samostatně. Jakmile děti složí mapu, čeká je postřehová hra. V textilním pytlíku jsou obrázky, které děti přiřazují na správné místo na mapě. Kam patří Eiffelova věž? Kde žije slon?   


Zdroj: http://www.blogzrzky.cz

5. Hračky pro děti od 6 let: Merkur - Velký set 4 - 602 ks

Kdo by nepamatoval legendární stavebnici Merkur? Kovová hračka uchvátila několik generací tatínků, dědečků a synů. Jsme velmi rádi, že zvítězila právě tato stavebnice. Je pro nás důkazem, že i dnešní děti mohou mít zájem o technické obory. Velký set obsahuje 602 kusů a umožňuje postavit s návodem až 40 různých modelů jako je nákladní automobil, lunochod, formule, jeřáb a další. Věříme, že děti bude bavit a samy objeví vlastní možnosti jejího skládání, proto není návod úplně nutná předkládat. Určitě vás překvapí originálními stavbami!

6. Hračky pro děti od 9 let: 4M - Anatomie lidského těla

V kategorii hraček pro děti od 9 let vybrali rodiče jako nejlepší hračku experimentální a vzdělávací sadu Anatomie lidského těla od 4M.  S touto sadou děti objeví neuvěřitelná tajemství lidského těla. V praktickém kufříku je složený speciálně konstruovaný lidský trup. Orgány jsou z měkkého materiálu a při sestavování je důležité zachovat správnou pozici orgánů, jinak tělo nepůjde složit. Model je ideální vzdělávací pomůcka pro školní děti.

7. Hračky pro děti od 12 let: 4M - Elektro obvod

Vybrat hračku pro teenagera není jednoduché. Favoritem rodičů dnešních teenagerů se stala experimentální a vzdělávací hra Elektro obvod od značky 4M, jež se také umístila na první příčce v kategorii děti od 9 let. Elektro obvod je opravdu skvělou experimentální sadou. Děti si pomocí drátů vyrobí elektrický obvod s vlastním zvonkem. Experimentální sadu lze využít i jako zábavnou hru, kdy děti zkouší svoji manuální zručnost formou hry. Pohybují tyčkou s očkem podél drátu tak, aby se nedotkl elektrického obvodu a nerozezněl se zvonek. Zazvoní, hráč je vyřazen ze hry a pokračuje další. 





Internetový obchod
Sdílet
Kateřina Hrubešová Kateřina se stará o Facebookovou stránku Agátina světa, je také autorkou mnoha článků na Agátině blogu. Zkoumá vlastnosti našich hraček do nejmenšího detailu. O své poznatky se dělí v pravidelných článcích, které jsou součástí našich newsletterů.