Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík

Djeco slaví 70

Tipy na hry & hračky 27. 9. 2024 2 minuty
Tereza Kotilová
Francouzská značka Djeco slaví výročí 70 let od svého vzniku a my jsme se rozhodli slavit s ní. Agáta s Matějem pro tuto příležitost obstarali výtečný dort s typickou ještěrkou. Než se nám sejdou všichni hosté, pojďte se o značce Djeco dozvědět víc. Kde se vzala a jak si vede v současnosti?

Djeco slaví 70
 
Bylo, nebylo, v roce 1954, v srdci Paříže

Píše se rok 1954 a v srdci Paříže vzniká příběh, který má pokračování dodnes a zdaleka nekončí. Maminka dnešního ředitele Frédérica, Véronique Michel-Dalès, zakládá svůj podnik "les jeux du Djeco" (název Djeco je odvozen od malé šťastné ještěrky gekko, která se v logu společnosti objevuje dodnes) v době, kdy se do podnikání pouští jen málo žen a matek! Avšak kreativní a odvážná Véronique se toho nebojí. Navrhuje vzdělávací a přitom zábavné hry pro děti. Už v tuto dobu se objevuje podoba i dnes velice oblíbených her Loto. V 60. letech Djeco zažívá první velký úspěch – získává 4 "Oscary"  francouzské ocenění Oscar za nejlepší hračku roku.
 

 

Když se zdědí vášeň

Frédéric je od malička hlavní tester všech matčiných vynálezů a dospívá tak s kouzelnou myšlenkou, že práce je hra. Dědí její vášeň pro svět hraček a v roce 1989 přebírá rodinnou firmu, kterou vede dodnes. Po svém nástupnictví se zprvu vydává do světa hledat unikátní hračky a hry, které by mohl do Francie přivézt... Po čase ho ale jeho fantazie inspiruje k tvorbě hraček, které nebylo možné najít nikde na žádném trhu: je totiž třeba vytvořit je!

Djeco slaví 70
 

Djeco dnes = okouzluje srdce dětí i dospělých

Unikátní značka Djeco je tu 70 let, a jak říká sám Frédéric, změnilo se vše a zároveň nic. Značka Djeco se pozoruhodně proměnila, a přitom zůstala věrná svým hodnotám. Dnes je Djeco poháněno kreativitou, drzostí a vášní. Vášní tvořit, inovovat a zároveň dodávat chytré hry a hračky té nejvyšší kvality. Chytré hračky a hry vyváží do více než 70 zemí světa.

Za oponou, stále v těch samých historických dílnách Djeco, na břehu řeky Seiny sedává tým zapálených lidí, kteří velice rádi živí svého dětského ducha kreativními nápady. Vymýšlejí společně designové hračky a hry, neustále vynalézají nový hravý svět pro děti s naprostou svobodou, který tak ponechává dostatek prostoru pro radost a vzdorování komerčním omezením a tlakům. Kolem Djeca se navíc točí celá galaxie umělců, návrhářů a vynálezců, z nichž vychází originální kolekce, které inspirují a okouzlují srdce dětí i dospělých. Tento jedinečný umělecký přístup, který vdechuje značce punc originality, je jádrem úspěchu společnosti Djeco. Okouzlovat děti a zároveň je seznamovat s uměním to je dominantou Djeca!

V roce 2011 Frédéric Michel-Dalès a jeho manželka Barbara vytvořili fond pro dětskou ilustraci, jehož cílem je podporovat uměleckou tvorbu a vystavovat díla současných umělců. Shromažďuje více než 200 originálních uměleckých děl, které byly v roce 2018 vystaveny v Muzeu dětské ilustrace.

Djeco slaví 70

 

Djeco a ekologie

Djeco integruje ekologické aspekty v každé fázi životního cyklu produktu. Jak? Upřednostňuje zodpovědné materiály, optimalizuje velikosti balení, od roku 2021 nepoužívá žádné jednorázové plasty k vnitřnímu ani vnějšímu obalování produktů a hrdě může říct, že v roce 2024 nese 79 % všech dřevěných a kartonových výrobků Djeco certifikaci FSC®.

Djeco slaví 70


 

Djeco, přejeme ti všechno nejlepší do dalších let!

Chcete taky popřát své oblíbené značce Djeco? Posílejte nám vaše blahopřání se svými nejoblíbenějšími hračkami od této značky, které doma máte, do naší facebookové skupiny Agátina hravá poradna. My pak všechny gratulace posbíráme a předáme je přímo samotnému Frédéricovi. :) 
Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.