📢 DOPRAVA ZDARMA se Zásilkovnou do 31. 10. 2024. 👉 při nákupu nad 800 Kč.
Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Čteme s Agátou: Víla Muchomůrka

Čteme s Agátou: Víla Muchomůrka

Čteme s Agátou 28. 9. 2024
Tereza Kotilová
Věříte na kouzelný svět víl? Pokud ano, je tato knížka určena přímo vám. A jestli nevěříte, třeba po přečtení pár listů začnete. Tak, či tak, pojďte poznat příběh víly Muchomůrky.

Čteme s Agátou: Víla Muchomůrka
 
Věděli jste, že když houba rozvine svůj klobouk, narodí se víla? Taková víla je duší lesa a dohlíží na to, aby tam bylo vše v pořádku. Mezi ně patří i víla Muchomůrka. Sotva se objeví, zjistí, že je v lese úplně sama. Jediné, co nachází, jsou rozšlapané houby a hrozný nepořádek. Co se to stalo, kdo to udělal, a kde jsou všichni? Po malém průzkumu okolí víla potkává dvě myšky, vílu Lišku, moudrou sovu, strakapouda, veverku a rodinu bobrů. Seznámí se a společně sbírají odvahu vypátrat, kdo je strůjcem toho všeho zlého, co vidí v lese. Když odhalí stopy, vymyslí perfektní plán. Co myslíte? Podaří se jim společně vypátrat škůdce a obnovit v lese pořádek? 
 
Čteme s Agátou: Víla Muchomůrka

Knížka Víla Muchomůrka ukrývá 10 částí jednoho překrásného a docela napínavého příběhu o lesních vílách, přátelství, odvaze a moudrosti. Autorkou i ilustrátorkou je Ivona Knechtlová. Knížka je tak akorát velká, aby se vešla i do cestovního zavazadla. Můžete si ji tak užívat kdekoliv jen budete. Přečtete ji snadno, neboť příběh je poutavý a nenechá vás klidně spát, dokud ho nedočtete do samého konce. Písmenka v knížce jsou docela velká, tedy dobře poslouží i jako druhé čtení. 

Čteme s Agátou: Víla Muchomůrka

Co na knížce nejvíc oceňuje pětiletá Rozálka? 

“Příběhy se zvířátky mě vždycky móóóc baví. Víla Muchomůrka je krásná a má krásné červené šaty s bílými puntíky. Víte, co je zajímavé? Že má jen ponožky a běhá v nich po lese. Mně mamka vždycky říká, ať v ponožkách venku neběhám, ale ta víla to dělá. Hmmm. Asi je jí to tak příjemné a ponožky si pak vypere.... Mamka říkala, ať vám neprozradím, kdo ty houbičky rozšlapal,...Tak tedy neprozradím, ale až se to dočtete, nezlobte se na něj, on se jen ztratil a byl moc smutný po své mamince... Jo a užijte si to tak jako já. Mně se knížka štrašně líbila – hlavně ty krásné obrázky v ní... Ještě můžu? Znáte lišky? To jsou takové oranžové houbičky, které můžete vidět v lese. Tak se pořádně koukejte, až příště půjdete s rodiči na houby.” 


Čteme s Agátou: Víla Muchomůrka
 

👇 Co dalšího si přečtete? 👇

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.