Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Čteme s Agátou: Hravý průvodce po hradech a zámcích

Čteme s Agátou: Hravý průvodce po hradech a zámcích

Čteme s Agátou 6. 7. 2022
Tereza Kotilová
Hledáte tipy na víkendový či prázdninový výlet? Vyberte si z 23 hradů a zámků v Čechách, na Moravě i ve Slezsku, které vám nabízí tento hravý průvodce. Na některých místech si užijete speciální prohlídkové okruhy či dobové akce, jiné hrady a zámky vás okouzlí svými rozlehlými zahradami s bludišti. Mnoho z nich posloužilo jako kulisa pro natáčení filmů a pohádek. Jednotlivé výlety plné zajímavostí doplňují kvízové otázky, úkoly, pověsti, legendy i zajímavé kuriozity. Nechybí ani tipy pro rodiny s dětmi na další aktivity po okolí. Hravý průvodce po hradech a zámcích vás bude nejen vést, ale i královsky bavit. Tak kam se vydáte?

Čteme s Agátou: Hravý průvodce po hradech a zámcích

Procházky, které nadchnou děti i rodiče 

Pokud chcete inspiraci na rodinné výlety po hradech a zámcích, u které se navíc budete bavit i vzdělávat, našli jste ji! Hravý průvodce po hradech a zámcích vás provede několika místy, které stojí za to navštívit. Stačí si vybrat, do jaké části Čech se vydáte, nalistovat příslušné stránky, zabalit si batůžek a vydat se vzhůru za dobrodružstvím. Všechny výlety jsou tak akorát dlouhé, aby je ušli i nejmenší výletníci. Navíc jsou doplněny tipy, kde se zastavit, aby si výlet užili jak malí, tak velcí. Knížka má měkkou vazbu, a tak akorát velikost do batůžku. Můžete ji tak vzít pohodlně s sebou. 

“Jak byl přezdíván francouzský král Ludvík XIV., jenž určoval módu a styl, který napodobovala celá Evropa?” 

Čteme s Agátou: Hravý průvodce po hradech a zámcích

Struktura průvodce 

Každá kapitola je zařazena dle toho, v jaké části Čech se zámek či hrad nachází. Na první stránce vidíte místo zanesené v mapě, obrázek místa a úvodní informace, u kterých už můžete zažít první “aha moment”, neboť se dozvídáte vskutku zajímavosti, které dost možná neznáte. Následuje popis doporučené trasy, kterou se můžete vydat, a její délka. Pokračuje několik stránek se skutečnostmi a historií, doplněné otázkami a tipy, co se na místě můžete dozvědět a kde. Kapitoly jsou proloženy poznámkami, u kterých vám občas i spadne brada a velice často se zasmějete.

Čteme s Agátou: Hravý průvodce po hradech a zámcích

Ke každému místu si přečtete pověst, vyprávějící napínavý příběh. A v neposlední řadě dostanete úkoly, které vám výlet zpestří. Například na Bezdězu budete počítat, kolik hradních bran cestou k vrcholu potkáte. V závěru každé kapitoly na vás čekají praktické informace o návštěvní době, možných prohlídkových okruzích, dobové akce a poznámka, v jakém filmu jste mohli hrad či zámek spatřit. 

Čteme s Agátou: Hravý průvodce po hradech a zámcích

Tipy na další využití průvodce 

V každé kapitole najdete spoustu prostoru, kam si můžete s dětmi psát poznámky, zakreslit si mapku trasy, vyplňovat odpovědi na otázky či si dát z každého místa razítko na památku. 

Čteme s Agátou: Hravý průvodce po hradech a zámcích

Využili jste průvodce na vašich výletech, a co vás nejvíce bavilo? Podělte se s námi v Agátině hravé poradně

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.