Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog HABA: Barevné, kreativní a nápadité hračky pro děti

HABA: Barevné, kreativní a nápadité hračky pro děti

Tipy pro výběr her a hraček 17. 2. 2022 3 minuty
Kateřina Hrubešová
Značka HABA není žádným nováčkem na trhu a jejich půvabné dřevěné hračky znají děti po celém světě. Zdrojem inspirace pro výrobu hraček, které se pyšní kvalitním a originálním designem, našla značka HABA především z přírody. Zaměřuje se na výrobu hraček z ekologických materiálů s nadčasovým designem. Hračky HABA nejsou obyčejné hračky. Jsou to inteligentní hračky, které podporují zdravý rozvoj dítěte.
HABA: Barevné, kreativní a nápadité hračky pro děti

Značka HABA je rodinný podnik s dlouhou tradicí. Vymýšlí a vyrábí nové hračky ve své továrně v Německu. Děti jim poskytují jednoznačnou odezvu, jak má hračka vypadat. To, že hračka dítě zaujme, dává designérům základ pro další kreativní nápady a inovace. Hračky dělají radost celému kolektivu HABA, který má nadšení pro svou práci a klade důraz na detail. Koneckonců, dospělý je stejně hrdý jako dítě, když vytvoří něco vlastníma rukama.
 

Dřevěné hračky HABA podporují učení

Hračky ze dřeva mají robustní konstrukci, jsou stabilní a snadno uchopitelné. Přírodní materiál vnáší do dětského pokoje hřejivou energii a neskutečnou harmonii. Pořízením dřevěných hraček mohou děti zkoumat přírodní materiál hmatem a nejlépe ústy, aniž byste se museli obávat. Tyto hračky podporují smyslový i emoční rozvoj - učí se poznávat tvary, vůni dřeva, barvy a pomáhají rozvíjet fantazii a tvořivost. Proto jsou dřevěné hračky velmi oblíbené u rodičů i dětí.
 
Dřevěné hračky HABA podporují učení
 

Proč je důležité, aby si děti hrály s dřevěnými hračkami?

Skrze své smysly se děti učí poznávat okolní svět. Jedním ze smyslů je hmat, kterým se děti doslova učí. Ještě dříve než začne dítě chodit a mluvit, zkoumá svůj svět kousek po kousku pomocí dětských ručiček a úst. My, rodiče, podporujeme rozvoj dítěte nákupem hraček, které stimulují dětské schopnosti a dovednosti. Vybrat správnou hračku není snadný úkol. Často se dopouštíme chyb, protože si dostatečně neuvědomujeme jejich význam.

„Hračka je pro rodiče prostě předmět, neřeší, proč by dítě mělo chtít zrovna tuto, nebo jak by měla dítě rozvíjet. Hračka má v dítěti podporovat fantazii a kreativitu, spolu s dovednostmi, které jsou pro dítě aktuální,“ vysvětluje máma tří dětí a majitelka Agátina světa Kristýna Křížová.


Dřevěné hračky jsou vyrobené z přírodního materiálu a jsou vhodné pro nejmenší děti. Značka HABA vyrábí především ze dřeva, které pochází z udržitelného lesního hospodářství. Používá netoxické barvy a laky na vodní bázi bez rozpouštědel, maximálně bezpečné pro vaše dítě. Dřevěné hračky HABA mají zaoblené tvary a tak nemusíte mít obavy, že se vaše dítě při zkoumání hračky zraní.  Při hraní - umísťování, třídění, stohování nebo skládání dřevěných prvků - si děti procvičují jemnou motoriku, koordinaci ruka-oko, soustředěnost a trpělivost. Mnoho skvělých důvodů pro pořízení dřevěné hračky již od útlého věku.
 
Proč je důležité, aby si děti hrály s dřevěnými hračkami?

Dalším důvodem pro výběr hračky HABA je podpora vývoje zraku dítěte již v prvním roce života. Pestré barvy jsou právě ideální pro stimulaci vizuálního vnímání. Všechny děti milují pestré barvy a jsou pro ně podnětem, aby se plazily nebo pohybovaly směrem k předmětu, který je zajímá.


Čím jsou hračky HABA tak výjimečné?

Značka HABA přináší rodině hru, zábavu a radost. Vysoce kvalitní hračky mají speciální barevnou harmonii, která podporuje vytvářet šťastné a harmonické prostředí pro vývoj vašeho dítěte. Ilustrace a originální design je tvořen předními designéry značky HABA, kteří mají dlouholeté zkušenosti a kladou důraz na každý detail. Různé materiály, barvy a herní efekty nabízejí dětem vizuální a haptické zážitky a vysokou herní hodnotu.
 
Čím jsou hračky HABA tak výjimečné?

Hračky HABA povzbuzují děti k různým činnostem a podporují důležité dovednosti, aniž by od nich vyžadovaly příliš mnoho nebo příliš málo. Podporují děti v dalším kroku jejich vývoje. 


Hračky HABA jsou společníky po celé dětství - a lze je předat i sourozencům nebo dokonce další generaci. Důraz je vždy kladen na kvalitu a bezpečnost. Cílem značky HABA je vychovat generaci samostatných, kreativních dětí, které si váží přírody a života kolem sebe.
Internetový obchod
Sdílet
Kateřina Hrubešová Kateřina se stará o Facebookovou stránku Agátina světa, je také autorkou mnoha článků na Agátině blogu. Zkoumá vlastnosti našich hraček do nejmenšího detailu. O své poznatky se dělí v pravidelných článcích, které jsou součástí našich newsletterů.