Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Agátina EKO hračka 2024: Cena za udržitelnost a společenskou odpovědnost

Agátina EKO hračka 2024: Cena za udržitelnost a společenskou odpovědnost

Akce 4. 10. 2024
Tereza Kotilová
Jako každý rok, i letos společně vybíráme nejlepší kousky z Agátina světa pomocí hlasování v anketě Dobrá hračka 2024. Tímto titulem oceňujeme v Agátině světě smysluplné, kreativní a kvalitní hračky a když se důkladně rozhlédnete, najdete tu opravdové poklady, které se již označením „Dobrá hračka“ pyšní. Letos nově oceňujeme speciální kategorii týkající se udržitelnosti a společenské odpovědnosti.

Agátina EKO hračka 2024: Cena za udržitelnost a společenskou odpovědnost

Agátina EKO hračka – Cena za udržitelnost a společenskou odpovědnost 

Pojďte se blíže podívat na letošní nominace v kategorii Agátina EKO hračka, ať se můžete správně rozhodnout, komu z 5  favoritů dáte svůj hlas.

1) Quercetti: PlayEco – Kuličková věž 

Quercetti přináší hračky, které hledáte! Jedná se o vysoce kvalitní hračky, které rozvíjí logické myšlení a tvůrčí inteligenci dětí. Seznamte se s italskou rodinnou firmu, která již přes 70 let hračky stále navrhuje, vyrábí i balí v Itálii a inspiraci k tvorbě čerpá přímo od dětí. Zajímají se o to, co děti s hračkou mohou dělat, ale také o to, co může hračka udělat pro děti. Na prvním místě je samozřejmě bezpečnost a kvalita hraček. Nepodceňují kvalitní zpracování, jelikož dlouhá životnost hraček zajistí, aby si s nimi děti mohly dlouho hrát. Stavebnice a vzdělávací hračky Quercetti se dětem jen tak neomrzí. Ještě v dospělosti budou na své oblíbené hračky z dětství vzpomínat. Řada PlayEco je ze 100% recyklovaných plastů z tříděného odpadu.  

Kuličková věž Quercetti je složená z šesti barevných prvků s velkou základnou pro dokonalé vyvážení. Barevné kuličky jedou po spirálové dráze a poskytují zábavu všem dětem už od 1 roku. Pozor! Jedna z kuliček při pohybu chrastí, poznáte vždy, která to je? 

Quercetti: PlayEco – Kuličková věž 

2) Captain Smart: Loto – Čistá planeta 

Captain Smart je kolekce fascinujících hlavolamů, her a hraček, které podporují rozvoj dovedností, koncentraci, vnímavost, paměť, logické myšlení a vývoj dítěte prostřednictvím kreativní hry. Hry jsou oceňované psychology, učiteli a terapeuty.   

Co se stane s věcmi, které hodíte do koše? Rozhodně jako kouzlem nezmizí! Věděli jste, že velkou část surovin používaných k výrobě předmětů a obalů lze získat zpět a znovu použít? To pomáhá snížit velikost skládek a chránit životní prostředí. Hra Čistá planeta vás poučí o recyklaci a udělá z vás mistra třídění odpadu. Dejte odpadkům nový život! 

Captain Smart - Loto - Čistá planeta

3) Milaniwood: Maki sushi  

Milaniwood jsou dřevěné hry a hračky navržené tak, aby byly jak zábavné, tak vzdělávací a zároveň, aby posloužily jako designové prvky ve vaší domácnosti. Hry jsou opravdu pro celou rodinu, baví děti a osloví i dospělé.  Všechny produkty této značky se pyšní certifikátem FSC™. Jsou velmi oblíbené pro moderní design, smysl pro detail, vzdělávací charakter a 100% italskou výrobu.  

Kdo bude nejrychlejším sushi šéfkuchařem? Maki sushi je testem rychlosti a zručnosti mezi dvěma kuchaři. Položte před sebe podložku, 2 hůlky a polovinu surovin. Vytáhněte z balíčku požadovaný recept. Výzva začíná! Bezpečná, ekologická hra Maki sushi je určena pro 2 hráče od 6 do 99 let. Vše je vyrobeno ze dřeva z italských lesů obhospodařovaných společensky a ekologicky odpovědným přístupem (100% FSC®). 

Milaniwood - Maki sushi

4) Maped: Pastelky Color'Peps Infinity 

Francouzská firma Maped je celosvětově známá výrobou kvalitních výtvarných potřeb s dlouhou životností. Výrobky Maped vynikají vysokou kvalitou, funkčností a moderním designem. Velký důraz je kladen na vlastní výzkum, vývoj nových produktů, často chráněných patentem, pečlivé testování produktů a kontrolu jejich kvality. A to vše při dodržování principů udržitelného rozvoje. 

Objevte inovaci mezi pastelkami, objevte bezdřevé pastelky Maped Color'Peps Infinity s originálním patentovaným designem, který umožňuje kreslit oběma stranami. Pastelky tvoří 100% tuha, což znamená, že není nutné je ořezávat, mají nulový odpad a využijete je z celé části. Ostří se samy při vybarvování. Pastelky mají trojhranné tělo pro snadný a pohodlný úchop a jasné barvy.

5) TEGU: Magnetická stavebnice Blues 

Unikátní dřevěné magnetické stavebnice Tegu mají svůj původ ve státě Honduras ve Střední Americe. Zakladatelé Tegu jsou dva bratři – Chris a Will Haughey. Tegu vyrábí nejen krásné, vysoce kvalitní dřevěné bloky, ale také pozitivně ovlivňuje život v komunitě a celé honduraské společnosti. Vychází z principů fair trade, které stojí na nevykořisťování a dobrých pracovních podmínkách zaměstnanců nadnárodních korporací. Co to znamená? Všechny své zaměstnance hodnotí stejnými podmínkami, benefity i pracovní dobou. S Tegu si tak můžete hrát a zároveň pomáhat! 

Hra s dřevěnými magnetickými bloky rozvíjí fantazii, jemnou motoriku a pomáhá získat cit pro materiál. Dřevěné magnetické stavebnice Tegu jsou vyrobené z ekologických materiálů a netoxických barev, použité dřevo pochází z šetrně ošetřovaných lesů. Jsou certifikovány pro děti již od 1 roku. Jsou tak skvělé, že je zařazujeme do kategorie od 1 roku až do 100 let. 
 
TEGU: Magnetická stavebnice Blues

Pojďte hlasovat v anketě Dobrá hračka 2024

👉Tak co, jste rozhodnutí? Pak na nic nečekejte a pojďte hlasovat, protože ihned po odeslání vašich hlasů obdržíte 12% slevu na nákup v Agátině světě. Po ukončení ankety budeme navíc losovat ze všech hlasujících, a ti obdrží hodnotné dárky z Agátina světa, roční vstupenky do parku Mirakulum či pozvání na slavnostní vyhlášení v Praze.

Hlasování probíhá v období 1. – 31. 10. 2024.

Agátina dobrá hračka 2024


Přečtěte si o udržitelnosti v Agátině světě.

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.