Potřebujete poradit? 770 601 604 Po - Pá 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodní stránka Mámin blog Agátin svět a Scuk: Táhneme teď za jednu mrkev

Agátin svět a Scuk: Táhneme teď za jednu mrkev

Festivaly, akce, soutěže 3. 7. 2023
Tereza Kotilová
Narazili jsme na sebe a hned jsme se scukli... Bylo to láska na první střetnutí... Od té doby táhneme za jednu mrkev. Co se nám na Scuku líbí a v čem sdílíme podobné hodnoty?

Agátin svět a Scuk: Táhneme teď za jednu mrkev
 
Znáte Scuk.cz?

Scuk sdružuje farmáře a zákazníky, kteří touží po kvalitních lokálních produktech. Na Scuku si snadno můžete nakoupit kvalitní produkty přímo od farmářů či výrobců a podpořit tak lokální ekonomiku. Svou objednávku si pak vyzvednete u vybraného organizátora, který se nachází ve vaší blízkosti. V sortimentu najdete dle sezóny vše od ovoce a zeleniny přes maso a mléčné výrobky až po marmelády a vína nebo kávu.  

Co se nám na Scuk.cz líbí? 

1. Podpora lokální ekonomiky a udržitelnosti 

Scuk pomáhá šikovným menším farmářům a výrobcům, kteří hospodaří udržitelně, aby jejich produkty byly dostupné po celé naší republice. Scuk tak podporuje lokální ekonomiku a udržitelnost. Farmáři si sami nastavují ceny podle vlastního uvážení, a to tak, aby byly pokryty veškeré náklady a dostali za svou práci férovou odměnu, kterou si zaslouží.  

2. Kodex kvality 

Na výběru farmářů a výrobců si Scuk dává záležet. Před uvedením do prodeje posuzuje nezávadnost produktů. Zkoumá hlavně původ a složení potravin. Vybírá lokální farmáře a prodejce, kteří hospodaří s co největším ohledem k přírodě. Pokud produkt není lokální, tak je rozhodně od ověřeného zdroje s jasným původem. 

3. Vytváření sousedských komunit 

Nejenže se sám Scuk snaží minimalizovat ekologickou stopu sdruženými objednávkami. Ale díky tomuto unikátnímu konceptu společných objednávek se výdejní dny nákupních skupin mnohdy mění v příjemná sousedská setkání. 

4. Spokojený tým fajn lidí 

Každý je jiný. Neshodnou se na tom, zda je zápisník lepší než digitální poznámky, a když jde o koriandr, dělí se na dva tábory. Všechny je ale spojuje láska k dobrému jídlu, smysl pro humor a nadšení pro práci. 

„Budujeme tým, který je spokojený. Protože pouze spokojený tým dokáže odvádět kvalitní práci.“ Říká Kamil, ten, co ve Scuk.cz udává směr a řeší, co je potřeba. 

Znáte Scuk.cz?

Udržitelnost v Agátině světě

My v Agátině světě taktéž přemýšlíme nad životním prostředím a udržitelností při každém našem kroku.   

1. Materiály hraček  

Soustředíme se na výběr hraček z přírodních materiálů, které pocházejí z udržitelných zdrojů (papír, dřevo, kaučuk, guma, textil) či recyklovaných/biodegradabilních materiálů (biodegradabilní plast, recyklovaný plast). Krásným příkladem recyklace plastů mezi našimi produkty mohou být školní batohy Ergobag vyráběné z recyklovaných plastových láhví
 

"Aktuálně máme cca 25 % her, hraček, školních batohů a potřeb v naší nabídce vyrobeno šetrně k přírodě." Říká Kristýna, zakladatelka Agátina světa.

Udržitelnost v Agátině světě

2. Obaly  

Snažíme se omezit obaly ve všech našich krocích. Proto vám objednávky chodí v pokaždé jiné „ošklivé krabici“. Ve skutečnosti to je však nádherný příklad toho, jak nám není ochrana životního prostředí jedno a snažíme se využít již použité krabice na maximum a vaší objednávce vždy vybrat krabici na míru. Také u nás nenajdete plastové výplně balíků. Když v krabici místo zbývá, vyplňujeme ho vždy kartony či papírem. A ještě jeden hezký příklad od našich dodavatelů, který jde ruku v ruce s tématem ochrany životního prostředí, je ekologicky šetrná impregnace školních batohů. Díky ní nedochází ke stékání neekologických preparátů do půdy.  
  
AGÁTIN TIP: Pojďte si společně s dětmi vyrobit z krabice od vaší objednávky originální ramínka.
 
Agátin Recyklovník: Ramínka

3. Místo výroby a přeprava  

Vybíráme převážně dodavatele, kteří nám jsou geograficky blíže, a kteří dávají přednost ekologické dopravě z výroby k nám. Samozřejmě se snažíme co nejvíce kreativních hraček a her hledat i mezi našimi lokálními dodavateli.  
  

"Aktuálně je přibližně 20 % her, hraček, školních batohů a potřeb v naší nabídce vyrobeno v Evropě, čímž snižujeme uhlíkovou stopu při dopravě zboží do České republiky. Říká Kristýna, zakladatelka Agátina světa.

 
Loni jsme také nově společně s GLS spustili možnost zvolit si zelenou dopravu z Agátina světa směrem k vám domů. Více o této zelené dopravě si přečtěte v našem podrobnějším článku
 
Zelená doprava s GLS

4. Kvalita  

Soustředíme se na kvalitní hry, hračky a školní batohy, kde jsme si jistí, že něco vydrží a není tak nutné kupovat zanedlouho náhradu.  
  
Chcete si být jistí, že u nás nakupujete hry a hračky, které splňují podmínky ekologického výrobku? Pak si jednoduše ve filtraci v levém sloupci zaškrtněte pole „ano“ právě u filtru ekologický výrobek.  
 
Ekologický výrobek v Agátině světě

Internetový obchod
Sdílet
Tereza Kotilová Píšu pro vás inspirativní články na Agátin blog. Takové články, které vám pomohou s výběrem her, hraček a pomůcek pro vaše děti. S velikou radostí některé hračky z Agátina světa osobně testuji v praxi, a to pod odborným dohledem mé dcery Rozálie.